tirsdag den 11. april 2017

Podľa Baines potrebuje Barkley pre svoj rast trpezlivosť

Mladík Ross Barkley patrí k najväčším talentom anglickej futbale a jeho meno je pravidelne spájané s poprednými európskymi klubmi. Jeho prudký vývoj bol ale na krátku dobu spomalený, pretože v polovici januára si stredopoliar Evertonu zlomil prst na nohe. Spoluhráč Leighton Baines je však presvedčený, že pri troche trpezlivosti sa z Barkleyho môže stať hviezda.
Rodák z Liverpoolu sa zapojil do celého systému tamojšieho Evertonu už ako jedenásťročný, ale jeho sľubný štart v prvom tíme zbrzdilo zlomenie nohy. Pred tromi rokmi sa dočkal svojho debutu v drese Toffees a jeho predstavení mu vynieslo komplimenty zo všetkých strán.Bol vymenovaný hráčom zápasu a napríklad bývalá hviezda Arsenalu Martin Keown o ňom vyhlásil, že "Barkley bude jednou jedným z najlepších hráčov, akých Anglicka videla."
Pred začiatkom prebiehajúcej sezóny sa Barkley vrátil z hosťovania v Leeds United a pokračo val vo sľubne sa rozvíjajúcej kariére. Niekoľkokrát bol menovaný hráčom zápasu a napríklad proti Swansea City jeho bránka rozhodla o výhre Evertonu. Do zápasu s Norwichom už ale nenastúpil, pretože si poranil prst na nohe a mimo hry bol tri týždne.Teraz sa postupne vracia späť a skúsenejší spoluhráč Leighton Baines dúfa, že mu fanúšikovia poskytnú dostatok času na zotavenie.
V rozhovore pre denník Liverpool Echo Baines povedal: "Keď sa forma tímu tak často mení, je ťažké sa v nej zorientovať. a to najmä vtedy, keď ste mladý a potrebujete sa vyvíjať v kľude. Okolie ho nemôže zaťažiť príliš a navešať naň ťažobu, ktorú by nemusel uniesť. Ross sa stále zlepšuje, spoznáva nové veci a učia sa. Teraz navyše dostáva viac príležitostí, než ako tomu bolo v predchádzajúcej sezóne.A veľmi skoro uvidíme, že jeho práca prináša ovocie, " opisuje Baines.
Skúsený reprezentačný obranca utrpe l v predchádzajúcej dobe rovnaké zranenia, takže hovorí z vlastnej skúsenosti, keď hovorí: " Aj po dlhšej dobe stále trochu cítim bolesť. Mal som podobné problémy a dokázal sa s nimi vysporiadať predovšetkým vďaka svojmu okoliu. Rossovi musíme ukázať pochopenie a dať mu dostatok času, " nabáda Baines.
V poslednom zápase anglickej Premier League sa Evertonu nepodarilo prekvapiť domáci Chelsea, s ktorou gólom Johna Terryho v nadstavenom čase prehrala.Napriek tomu sa podľa Bainesova mienky vo výkone Toffees dalo nájsť mnoho pozitív. "Ukázali sme, že sa nevzdávame a často sme Chelsea herni prevyšovali. Musíme sa ale zlepšiť vo finálnej fáze. K tomu by nám mohli pomôcť návraty Deulofeua a Lukakua. Bohužiaľ sa do hry ešte nemôže zapojiť Lacina Traoré, ale dúfame, že sa v jeho prípade nebude jednať o nič vážne, " zakončuje dvadsaťdeväťročný obranca.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar