torsdag den 20. juli 2017

Favoriti až na Spartu nevyhrali, Slavia obrat nedotiahla, ligu vedie Zlín

Futbalová liga má v novom ročníku za sebou šestnásť zápasov a už sa v nich stalo mnoho prekvapení. Prvá priečka, na ktorej tróni Zlín, je šokom, hoci sú odohraná len dve kolá. Nabudúce sa Zlín predstaví na Sparte.

"Jet na Spartu so šiestimi bodmi bolo naším tajným prianím a sme veľmi radi, že sa nám ho podarilo splniť. Samozrejme nikde v oblakoch nelietajú, pretože je to len začiatok. Určite nezpychneme, ale na Sparte sa pokúsime o to, čo sa nepodarilo Baníka, "vyhlásil zlínsky kouč Bohumil Páník.

Plzeň aj Sparta pred stredajšími viktimizácii 3. predkola Ligy majstrov šetrili niekoľko hráčov základnej zostavy.Plzenskí nastúpili na Dukle s piatimi zmenami, Sparta proti Ostrave dokonca so siedmimi.

Podľa predvedenej hry to vadilo m enej Plzni, ktorá však nezískala ani bod. Na pražskej Dukle si hostia vytvorili niekoľko vyložených šancí, ale buď skvele zasiahol brankár Rada alebo hostia netrafili bránu. Dokonca nedali ani penaltu, Kovařík strieľal vysoko nad.

To bolo v 79. minúte, krátko predtým dorazil Štetinová nepríliš prudkú ranu do odkrytej brány Berger. Po nepremenenej penalte sa Plzenskí už takmer na nič nezmohli. Pokutový kop mali zahrávať aj domáci, ale arbiter Lerch faul Prechádzky na Beauguela neodpískal.

"Oddelil by som výkon od výsledku. Výkon bol veľmi dobrý čo sa týka aktivity, hra mala tempo, mali sme päť šesť šancí, ale umreli sme na ne.Keby sme hrali do polnoci, tak by sme gól nedali. Z výsledku sme sklamaní, "povedal plzeňský tréner Miroslav Koubek.

Jablonec doma dvakrát s Bohemians prehrával, bod si zaistil už v závere po šťastnom odraze lopty.

"Sme samozrejme sklamaní zo straty bodov. V dr uhom polčase sme sa dostávali do šancí, bohužiaľ sme premenili len jednu, "povedal jablonecký kouč Jaroslav Šilhavý. Jeho tím vo štvrtok čaká odveta 3. predkola Európskej ligy na ihrisku FC Kodaň, prvý duel vyhral dánsky tím 1: 0.

Sparta sa proti Ostrave dlho hľadala, trápila sa, čelila dvom obrovským šanciam súpera, sama sa do príležitostí dolaďovala ťažko.

Keď po hodine hry stopér Kouřil po štandardnej situácii poslal Ostravu do vedenia, upadli Sparta do veľkej kŕče.Z ťažkostí je vytiahol až desať minút pred koncom kapitán Lafata, ktorý po rohu hlavou vyrovnal. Po jeho júnovom zranenie kolena to bol jeho prvý zápas v novej sezóne.

"Baník sme púšťali do protiútokov po lacných stratách lôpt. Dávidova bránka upokojila mužstvo, patrí mu obrovská vďaka, "povedal sparťanský tréner Zdeněk Ščasný.

Potom zápas vymaľoval úplne iný obraz, Sparta súpera drvila a počas záv erečného tlaku pridala ďalšie dva góly. Napravila tak nevydarený výsledok z Jihlavy, kde v prvom kole remizovala 0: 0. To bolo prvé prekvapenie nového ročníka.

"V prvom rade mám veľkú radosť, že som zápas v závere otočili, ďalšiu stratu sme si nemohli dovoliť," vydýchol si Ščasný. V stredu čaká jeho tím odveta 3.predkola Ligy majstrov proti CSKA Moskva, Sparte k postupu stačí aj remízy 0: 0 či 1: 1. Plzeň hrá proti Maccabi Tel Aviv a môže si dovoliť aj porážku 0: 1.

Slavia po porážke v úvodnom kole v Plzni narazila na ďalšieho z pohárových zástupcov, proti Liberci po dvoch minútach prehrávala, potom rýchlo skóre otočila, ale nakoniec remizovala 2: 2.

Brno po minulej výhre nad Ostravou podľahlo v Mladej Boleslavi 0: 2. Na druhej bránke víťazov sa podieľal Baroš, ktorý prihral Chramosta.

Z nováčikov sa darí viac Zlínu než Košiciach

Dve vystúpenie za sebou majú oba nováčikovia.A prekvapivo si zatiaľ vedie oveľa lepšie Zlín než Olomouc.

Dva zápasy, dva strelené góly, žiadny inkasovaný, druhá výhra a v tabuľke prvé miesto. Zlín prežíva parádny štart.

Po minulom víťazstve na Bohemians hrali Zlínští ligu doma po viac ako šiestich rokoch a užili si to. Zaplnený štadión, takmer päť tisíc divákov, rozjasal už po desiatich minútach Železník, potom už gól nepadol. Zlín si tak pripísal druhú výhru a minimálne do nedeľnej devätnástej hodiny povedie tabuľku.

Olomouc minule v Tepliciach zachránila bod dvoma gólmi v nastavení. Tentoraz po vypršaní základnej hracej doby dvakrát inkasovala a o remízu prišla. Pritom proti Příbrami krátko po polovici išla do vedenia, ale Bednář čoskoro vyrovnal.Keď bet 365 duel smerov al k nerozhodnému výsledku, znenazdajky skóroval Hnaníček. A šokovanou Olomouc dorazil ešte Bednář bet365 stavky z penalty.

Teplice sa druhýkrát za sebou predstavili doma, znovu si vypracovali dvojgólový náskok a proti Slovácku ho nepustili. Prvý gól dal Fillo z penalty, druhý v závere Vondrášek, ktorého obrana pustila do sóla.


bet365 bonus

Ingen kommentarer:

Send en kommentar