søndag den 23. juli 2017

Nádejná budúcnosť slovenských tenistov. Ale ako veľa pomôže Berdych?

Zvyčajne sa po víťazných zápoleniach zomkli do kruhu, radostne skákali a kričali: "My tú misu rovnako vyhráme!" V nedeľu nie. Nie snáď že by českí tenisti po výhre 3: 1 nad Indiou neoslavovali. Radosť mali, bola veľká a pochopiteľná. Udržali sa vo Svetovej skupine Davis Cupu. Keby sa im to nepodarilo, čakala by nedávne šampiónmi razom smutná éra. "Neviem, kto by chodil na druhú divíziu," povedal kapitán Navrátil.

odvážnych pokrikov a gest sa však zdržali. Tuší, že víťazné obdobie sa len tak vrátiť nemusí.

Kým ženský tenis zažíva úžasnú éru a v elitnej stovke rebríčka má osem hráčok, situácia mužov je zložitejšia. Medzi najlepšie stovkou sú len tri tenisti: Tomáš Berdych, Jiří Veselý a Lukáš Rosol.Z mla dých hráčov vyčnieva vedľa 22 ročného Veselého iba 20-ročný Adam Pavlásek, ktorého tenisový rast nabral grády až tento rok - a ozdobili ho dve cenné výhry v daviscupových štvorhrách.

Autor víťazných bodov z rokov 2012 a 2013 Radek Štěpánek v novembri oslávi už 37. narodeniny, zatiaľ navyše márne hľadá ideálne pohodu po sérii zdravotných trable. "Budúci rok bude najdôležitejšie sa vyhnúť baráži," tuší Navrátil.

Berdych sľúbil účasť v 1.kole

O vyhliadkach jeho výberu do budúcna výrazne napovie stredajší žreb ročníka 2016. Česi síce nemajú tak silný výber ako napríklad Švajčiarsko sa superhviezdami Federerom a Wawrinkom, napriek tomu nemusí hrať v Davis Cupe vedľajšej úlohe.

< p> Veď tento rok do semifinále prešli treba Belgicko (tá dokonca do finále) a Argentína, krajina bez hráčov absolútnej špi� �ky.

Česku sa navyše vráti jeho hlavný tromf, ktorý tento rok prvýkrát od roku 2002 neodohral v Davis Cupe ani jeden zápas. Tomáš Berdych sľúbil účasť v 1. kole ročníka 2016. Musí v ňom hrať, aby si zaistil možnosť štartu na olympiáde v Riu.

Dlhoročný český ťahúň oslávil pred pár dňami tridsatiny. Chce sa sústrediť na individuálnu kariéru. Je možné, že prípadných ďalších kôl už by sa nezúčastnil.Aj v tomto ohľade bude kľúčový žreb. "Tomášov štart sa bude riešiť zápas od zápasu. S ním zase môžeme uhrať dobrý výsledok, "povedal Jaroslav Navrátil.

Zápas v Indii priniesol ďalšie skúsenosti aj dvojicu mladíkov Veselému s Pavláskem. Ukazuje sa, že by aj na nich tím mohol stať, hoci to asi nebude hneď. "Veselý má ešte na viac. A Adamovi je ešte len dvadsať. Budúcnosť máme, "verí kapitán.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar