fredag den 21. juli 2017

Vydra ani Pudil vo Watforde nehrajú, ich agent letí situáciu riešiť

"Cez víkend letím do Londýna, aby sme situáciu okolo Matěja Vydry aj Dana Pudila riešili," uviedol Chovanec pre iDNES.cz.

Obaja českí reprezentanti, ktorí mali výrazný podiel na postupe Watfordu do prvej ligy, v novej sezóne čakajú na prvé súťažné štart. Nie sú zranenia ani nemajú tréningové manko, ale nováčik Premier League sa aj tak v oboch doterajších zápasoch obišiel bez nich.

Pritom 23-ročný útočník Vydra má vo Watforde slušné renomé. Vo svojej prvej sezóne 2012/2013 dal 22 gólov v 44 zápasoch a bol vyhlásený najlepším hráčom druhej anglickej ligy. V minulom ročníku sa trafil šestnásťkrát.

Tento rok v lete navyše do Watfordu prestúpil nastálo, pretože doteraz v klube kúsok od Londýna hosťoval z Udine.Podpísal p� �ťročnú zmluvu a tešil sa na veľké zápasy v anglickej lige.

"Keď som mal ešte zmluvu v Udine, poriadne som nevedel, kde nastúpim prípravu. Ak vo Watforde, alebo v Udine. Teraz je prísľub, že by som mohol byť päť rokov vo Watforde, "povedal Vydra pre web svojho manažéra. "Keď som teraz podpísal dlhodobú zmluvu, rozhodol som sa to vyriešiť natrvalo a kupujem domček. (…) Musím akurát kúpiť postele, nejaké riad, inak tam skoro všetko je. A ešte gril, aby som mohol na záhradke grilovať. "

Lenže z Watfordu medzitým odišiel tréner Slaviša Jokanović, ktorý tím doviedol k postupu, pretože sa s vedením klubu nedohodol na novej zmluve.

namiesto neho nastúpil Enrique Sánchez Flores, ktorý zmenil herný systém.Watford už nenastupuje s dvoma útočníkmi, s ktorými slávil úspechy o súťaž nižšie.

"Je to nepríjemná situácia. Keď Matěj na začiatku leta do Watfordu prestúpil, ľudia z klubu ho ubezpečovali, ako veľmi ho chcú. lenže tréner Flores zmenil herný systém, takže pre útočníkov je menej miesta, "vysvetľoval Chovanec.

A pokračoval:" Matěj chce hlavne hrať. Najradšej by samozrejme hral Premier League za Watford, ale to si musí rozhodnúť tréner a ľudia vo vedení klubu, či o neho majú záujem. "

Watford už dostáva prvej ponuky. Oficiálne sa ozval treba druholigový Nottingham Forest, ale českého útočníka by chceli aj niektoré kluby z najvyššej súťaže.Dlhodobo sa hovorí napríklad o Sunderlandu, ktorý prejavil záujem už po Vydrovo životnej sezóne v lete 2013.

Vydrův možný prestup či hosťovanie je veľká téma aj v Anglicku. Tréner Flores musí na otázky odpovedať na každej tlačovej konferencii.

Naposledy reagoval na záujem Nottinghame: "Ešte sme sa definitívne nerozhodli. Potrebujeme tri alebo štyri dni. Vo futbale sa môže všetko zmeniť behom okamihu. "

V podobnej situácii ako Vydra je tiež skúsenejší Pudil, ktorý onedlho oslávi tridsiate narodeniny. Hoci ten môže počítať skôr so záujmom zo druhej ligy. Vo Watforde hrá od leta 2012.

"Každopádne si nemyslím, že by sa o ich budúcnosti rozhodlo už tento víkend, kedy do Londýna letím.V Anglicku prebiehajú prestupy často až na poslednú chvíľu na konci prestupového obdobia, "uviedol Chovanec.

Stále je tiež možné, hoci podľa doterajšieho vývoja nejde o najpravdepodobnejší variant, že Watford otočí a českí futbalisti dostanú šancu. Najbližší zápas čaká nováčika Premier League v nedeľu proti Southamptonu.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar